Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Τήνος, Ιούλιος 2012

Εμείς, σ' αυτό ακριβώς το σημείο του λιμανιού, με καλάμια και απλά δολώματα, πρωί-βράδυ, βρισκόμασταν πάνω απ' το νερό περιμένοντας, υπνωτισμένοι, τον φελλό να βουλιάξει. Αν δεν συνέβαινε αυτό, η άλλη μεγάλη «ψυχαγωγία» των θερέτρων ήταν να παρακολουθείς τους αγνώστους στον παραλιακό περίπατο (ποιοι είναι, πώς είναι, τι λένε), γιατί ο επισκέπτης στην επαρχία του '55 ήταν ένα γοητευτικό αίνιγμα. Με την εικόνα αυτή, χθες, δεν σκέφτηκα πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε, γιατί έχει αλλάξει κάτι πιο σημαντικό: η εποχή.

Τήνος: «Μονοπάτι με γρανιτικούς σχηματισμούς», όπως λέει η οδική ένδειξη. Από αύριο, 17 Ιουλίου, αρχίζουν εφιαλτικοί άνεμοι 9 μποφόρ.


...Kαι ενώ φωτογραφίζεις βράχους σε ένα νησί, δέχεσαι τηλεφώνημα από το βιβλιοπωλείο «Πολιτεία», που σε ζητά, γιατί το τηλέφωνο στο γραφείο του ΔΕΝΤΡΟΥ δεν απαντά επί μέρες.

Πόσο έξω από τη φύση της (απρόοπτη και δημιουργική) είναι μια παραγγελία, ενώ βλέπεις τις γλυπτικές φόρμες που φτιάχνει δίπλα σου η τυχαία σύνθεση με τους γρανίτες! «Αν έχω γούστο, δεν είναι παρά για τη γη και τις πέτρες» (Ρεμπό)

Ενδοχώρα της Τήνου, 16 Ιουλίου, πρωί

Παραλία του Αγίου Φωκά, 16 Ιουλίου, πρωί

Τήνος: «Μονοπάτι με γρανιτικούς σχηματισμούς» και εγκατελειμμένο Σιτροέν. Βόρεια πλευρά του νησιού.

Χωριον Κ., Τηνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: