Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σαν βασιλιάς



Από τη Δράμα και την εικόνα της (τι κρίμα) πήγαμε με τον Τάσο μια ενδιαφέρουσα ημερήσια εκδρομή στην πόλη Goce Delchev και στο γνωστό χιονοδρομικό κέντρο Bansko, άδειο αυτή την εποχή. Αρκετά χιλιόμετρα, βροχή, ομίχλη, αλλά χαίρεσαι με την ωραία ορεινή φύση, τα ποτάμια και κυρίως τους καλοσχεδιασμένους οικισμούς. Ένα δημοτικός υπάλληλος μου είπε σε πολύ καλά ελληνικά: «''Μαζέψτε τα'' και ελάτε. Με σύνταξη τετρακοσίων ευρώ εδώ ζεις σαν βασιλιάς». Με πληροφόρησε ότι πολλοί Βρετανοί και Έλληνες του ΟΓΑ εκμεταλλεύονται τη διαφορά του νομίσματος και έχουν εγκατασταθεί στον φτηνό νότο της χώρας!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι άλλοι μάς ξυπνούν προτρέποντάς μας έναν νέο δρόμο ζωής, ποτέ δεν ενδίδουμε (διότι απλούστατα τάδε έφησαν άλλοι - ξέχωρα ότι αυτό που ακολουθούμε επί σειρά ετών έχει βάρος μεγάλο ώστε να μην μπορείς να το προδώσεις). Οι μεγάλες αποφάσεις πρέπει αναγκαστικά να περάσουν από μέσα μας κι εμείς να ανακαλύψουμε τον τρόπο της αλλαγής. Αν πάμε στη Βουλγαρία θα νιώθουμε ''φτωχοί'' ή εξόριστοι και θα νοσταλγούμε τη μεγαλειώδη αθηναϊκή μιζέρια.

Δεν βγάζεις άκρη με τα διλήμματα...

Π. Χριστοφιλίδης

Ανώνυμος είπε...

Εδώ θα μείνουμε, κ. Χριστοφιτίδη. Συμφωνώ μαζί σας. Με δώρο και οδηγό τα μεγάλα λάθη μας θα βαδίσουμε κάποια στιγμή θαυμαστά επί των υδάτων. Οι όχλοι και οι ταγοί θα ακολουθήσουν εξημερωμένοι και θα μιλούν μιαν άλλη γλώσσα απ' αυτή της κραιπάλης και της αναίδειας. Ελπίζω ότι θα κερδίσουμε το μέλλον. Απλώς ελπίζω.

Γιάννης Παπόρης